Duurzame helden (SDG 6-7)

Op dag 3 zetten we de helden in de kijker die werken rond SDG 6 (schoon water en sanitair) en SDG 7 (betaalbare en duurzame energie).

Marc Daelemans is een pionier op vlak van waterzuivering met behulp van planten. Transitie Scherpenheuvel-Zichem brengt via zonnepanelen op het dak van de Hemmekes groene stroom naar onze stad.

Je kan meer lezen over wat zij juist doen op www.duurzamegemeente.be.

Meer info

Duurzame helden (SDG 4-5)

Vandaag stellen we onze helden voor die zich inzetten voor SDG 4 (kwaliteitsonderwijs) en SDG 5 (gendergelijkheid).

Marc Mostien brengt volwassenen en kinderen de liefde voor de natuur bij, onder andere via natuurklassen. Raf Van Bedts zet zich professioneel en in zijn vrije tijd in voor meer gendergelijkheid in onze samenleving.

Je kan meer lezen over wat zij juist doen op www.duurzamegemeente.be.

Meer info

Duurzame helden (SDG 1-2-3)

Voedselbank St. Vincentius

We stellen jullie graag onze helden voor die zich inzetten voor SDG 1 (geen armoede), SDG 2 (geen honger) en SDG 3 (goede gezondheid en welzijn).

Voedselbank St. Vincentius zet zich al jaren in voor de minderbedeelden in onze stad. De Bosclub is een relatief nieuw initiatief waarbij tot jezelf komen in de natuur centraal staat.

Je kan meer lezen over wat zij juist doen op www.duurzamegemeente.be.

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem zet duurzame helden in de kijker.

Aan de vooravond van de Week van de Duurzaamheid, op dinsdag 17 september, ondertekende het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem de engagementsverklaring 'Global Goals, Local Focus' en zette ze haar Duurzame Helden in de kijker. Hiermee bevestigt de stad haar inzet voor een duurzame samenleving.

Meer info

Activiteiten najaar 2019

meisje verf

Zin in leuke activiteiten tijdens dit najaar!

Neem dan snel een kijkje in onze najaarsflyer.

Deze is gevuld met spetterende sportkampen, vrolijke voorstellingen in den egger, gezellig griezelen in de bibliotheek, ...

Alles wat nodig is om van de donkere maanden een spectaculair plezante tijd te maken !

Meer info

Herinrichting en onderhoudswerken Turnhoutsebaan (N127) in Diest

De Turnhoutsebaan (N127) in Diest is een cruciale verbinding tussen Diest en Geel. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 16 september met werken om deze gewestweg over een bepaalde afstand volledig te vernieuwen en herinrichten en een ander gedeelte op te knappen. De herinrichtingswerken, inclusief vernieuwing van riolering, vinden plaats vanaf het kruispunt met de Citadellaan tot iets voorbij het kruispunt met de Langenberg. Verderop richting Okselaar wordt de rijweg tot aan de gemeentegrens gerenoveerd.

Deze werken kunnen mogelijk ook voor u hinder veroorzaken. Kijk dus zeker na welke omleidingen gelden.

Meer info

1 dag niet: Nationale actie tegen woninginbraak

In ons land zijn er dagelijks gemiddeld 141 woninginbraken. Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan.

Meer info

De e-sigaret, wat is dat nu precies?

Heb je je ook al afgevraagd hoe de e-sigaret werkt? En of ze schadelijk is of juist helpt om te stoppen met roken?

In een e-sigaret wordt een vloeistof verhit en omgezet in damp. De gebruiker ademt geen rook in, maar damp. Elektronisch roken wordt daarom ook dampen of vapen genoemd. De e-sigaret bestaat uit een mondstuk, een vulling met e-vloeistof, een verwarmingselement en een batterij. In de e-vloeistof zitten propyleenglycol en/of plantaardig glycerol, aroma’s en additieven en soms ook nicotine. Op de verpakking van de e-vloeistof lees je welke stoffen er in zitten.

Meer info

Laat je screenen op borstkanker

Doe mee aan het bevolkingsonderzoek borstkanker en laat je tweejaarlijks screenen.
De mammobiel komt naar Scherpenheuvel-Zichem van 2 oktober 2019 tot en met 29 oktober 2019.  

Meer info

Behaag je tuin

Behaag je tuin

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant organiseren een samenaankoop van inheemse gemengde hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin.

Meer info

Pagina's