Publieke inspraak over het plan-MER voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 (PL0259)

Strommgebiedbeheerplannen 2022-2027

Van 19 april 2019 tot en met 18 juni 2019 kan iedereen de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt daarbij de milieueffecten aangeven die volgens u moeten worden onderzocht en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven.

Meer info

Meer info

Tersana: bodemsaneringsfonds voor de garage-, carrosserie- en landbouwmachinesector

Tersana bodemsaneringstocht

Het fonds werd in december 2018 door de Vlaamse Regering erkend. Door deze erkenning kunnen bedrijven uit de sector, die geconfronteerd worden met bodemverontreiniging, hun saneringsplicht overdragen aan Tersana.
De bedrijven genieten dan een financiële tussenkomt vanuit de overheid en kunnen hun saneringszorg overlaten aan de deskundigen van Tersana. Dit is niet alleen van belang voor bedrijven maar ook voor eigenaars van gronden waar in het verleden een dergelijke activiteit  uitgevoerd werd die tot bodemverontreiniging kon leiden.

Meer info

Politiehuis en wijkpost PZ Demerdal-DSZ gesloten op dinsdag 23 april 2019

server

Omwille van serververnieuwing zal het politiehuis in Diest en de wijkpost in Scherpenheuvel-Zichem op dinsdag 23 april 2019 gesloten zijn van 6.00 uur tot 22.00 uur.

De interventieploegen zullen hun werk kunnen blijven doen, maar het zal niet mogelijk zijn om klachten en/of aangiftes te acteren in het politiehuis in Diest of in de wijkpost in Scherpenheuvel-Zichem. Beide gebouwen blijven die dag gesloten. Het telefonisch onthaal in de hoofdpost blijft wel bemand.

Meer info

Animatoren zomer 2019

In de zomervakantie organiseert de jeugddienst weer een heleboel activiteiten. Voor de begeleiding van o.a. Knuffelpas, Grabbelpas en Plein op Wielen zijn we op zoek naar een heleboel enthousiaste jongeren. 
 
Ben je minstens 16 jaar? Heb je een animatorattest of heb je andere relevante ervaring? Kan je goed met kinderen overweg? Ben je creatief ingesteld? Ben je een echte speelvogel of een knutselfreak? Dan kom je in aanmerking als animator!  
 

Meer info

Buitenspeeldag

Op woensdag 24 april 2019 is er geen excuus om binnen te blijven, want dan is het Buitenspeeldag!

De jeugddienst organiseert tussen 13u en 17u een heleboel activiteiten op het grasveld achter zaal De Keyt in Messelbroek. We voorzien voor elk wat wils. Een kleuterhoekje voor de kleinsten, een pannakooi voor de sportievelingen, de touwenpiste of een rappel vanaf het dak van de Keyt voor de avonturiers en vele andere activiteiten zoals springen op springkastelen, rijden op gekke fietsen, boogschieten, circusinitiatie, enz.

Meer info

Infosessie isoleren van platte en hellende daken op 24 april

We nodigen je graag uit voor de infosessie op woensdag 24 april 2019 om 19u30 over het isoleren van platte en hellende daken. Deze infosessie vindt plaats in het gemeentehuis van Scherpenheuvel-Zichem. Meer info en inschrijven kan via deze link 

Meer info

Vacature seizoenskraam rond de basiliek.

In Scherpenheuvel is er een standplaats vacant voor een seizoenskraam (SK1) voor specialiteit streekproducten op het Isabellaplein.

Meer info

Grote Paaseierenzoektocht

Ooh nee!! De paashaas is 10 paaseieren verloren in de bib!!!
Kan jij hem helpen om ze alle 10 terug te vinden ?

Vraag je deelnameformulier aan de balie!

Kom tijdens de paasvakantie een bezoekje brengen aan de bibliotheek (tijdens de openingsuren) en zoek mee naar de verloren paaseieren van de paashaas.
Voor elke deelnemer is er een leuke verrassing.

 

Affiche Grote Paaseierenzoektocht

Meer info

Moderniseringen betekenen grote stap vooruit voor inwoners

Het stadsbestuur kan door een aantal moderniseringen de dienstverlening naar de bevolking fors verbeteren. Door de installatie van een fotocabine kunnen burgers die een identiteitsbewijs nodig hebben, de noodzakelijke foto’s in het stadhuis laten maken indien zij dit wensen. De invoering van de Databank van de Akten van Burgerlijke Stand (DABS) zorgt dat alle akten (geboorte, huwelijk, adoptie, nationaliteitsverandering, overlijden) digitaal en centraal bewaard worden in één grote databank.

Meer info

Grote inspraakavond over het meerjarenplan 2020-2025

Op 23 april organiseren wij een inspraakavond voor de opmaak van het meerjarenplan voor stad en OCMW. Om organisatorische redenen zijn de inschrijvingen gesloten.

Meer info

Pagina's