Print

Internationaal rijbewijs

Omschrijving

Wanneer u naar een land reist dat het Europese rijbewijs niet erkent, hebt u een internationaal rijbewijs nodig. Het internationaal rijbewijs wordt uitgereikt door de gemeente van uw woonplaats.

Voorwaarden

In België mag u alleen met een internationaal rijbewijs rijden als u niet ingeschreven bent in België. Als Belg moet u dus op verzoek altijd uw Belgisch rijbewijs tonen.

Procedure

U kunt het internationaal rijbewijs aanvragen bij uw gemeente.

Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van drie jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs die geldigheidsdatum over.

Als uw internationaal rijbewijs afloopt, als u het verliest of als het beschadigd of gestolen wordt, moet u een nieuw exemplaar aanvragen in de gemeente. Daarbij geeft u uw verlopen internationaal rijbewijs af of in geval van diefstal geeft u een verklaring van diefstal door de Belgische politie af.

 

Wat meebrengen?
  • identiteitskaart.
  • één recente pasfoto
  • geldig Belgisch rijbewijs.
 • Bedrag

  Een internationaal rijbewijs kost € 20,00

  Uitzonderingen

  Buitenlands ambassadepersoneel moet zich met de diplomatieke identiteitskaart wenden tot de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken om het internationaal rijbewijs te verkrijgen.

  Meer info

  Indien u nog vragen heeft, kan u steeds terecht bij: