Print

Inwoners ontvangen mondmaskers in de bus

Mondmaskers spelen een belangrijke rol bij de versoepeling van de maatregelen van de federale overheid in de strijd tegen het coronavirus.

Mondmasker stad

De stad bestelde voor iedere inwoner ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2008 of vroeger) een herbruikbaar textielen mondmasker. Hiermee volgen we de richtlijnen van de federale overheid. ). Kinderen jonger dan 12 jaar moeten volgens de maatregelen geen mondmasker dragen. Tegen het einde van mei , begin juni moet iedereen zijn of haar mondmasker van de stad ontvangen hebben.

Mondmasker en filters federale overheid

Bovendien voorziet ook de federale overheid voor elke inwoner ouder dan 12 jaar  een mondmasker en 2 filters.   

Over de leveringsdatum en bedeling van de mondmaskers van de federale overheid hebben we nog geen concrete informatie.

We hebben wel goed nieuws over de filters van de federale overheid. Ook deze zullen eind mei, begin juni in de brievenbus steken bij elke inwoner van Scherpenheuvel-Zichem die ouder is dan 12 jaar.

Bedeling

We hebben een eerste bedeling gepland van 28 tot 31 mei in Zichem, Keiberg, Averbode en Okselaar. De tweede bedeling gaat door van 4 tot 7 juni in Scherpenheuvel, Kaggevinne, Schoonderbuken, Testelt en Messelbroek.

We kunnen onmogelijk iedereen tegelijkertijd een mondmasker bezorgen. Gelieve geduld uit te oefenen en ons niet meteen op te bellen met vragen over de leverdatum.

Wil jij je steentje bijdragen?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het maken van de pakketjes en met de bedeling van de mondmaskers.

Heb jij tijd en zin om ons te helpen? Laat het ons zo snel mogelijk weten!

Om de pakketjes te bedelen hebben we voldoende vrijwilligers en eigen medewerkers. Een oprechte dank u wel aan alle helpende handen!