Print

Winkelen

Scherpenheuvel-Zichem is legendarisch als winkelstad en barst van de jonge ondernemers. Daar zijn we trots op!

Scherpenheuvel

Je kan rond de basiliek shoppen in een rustige, sfeervolle en aangename omgeving. Je vindt er verschillende handelszaken met een eigen sfeer en karakter op een boogscheut van elkaar zodat je snel en gemakkelijk alles vindt wat je voor ogen had.

Van 15 maart tot 15 november kan je ook terecht aan de kraampjes rond de basiliek. Deze kraampjes bepalen al meer dan 100 jaar het straatbeeld van Scherpenheuvel.

Na je shoppingtrip kan je een kaarsje branden of even uitblazen in een van onze gezellige brasseries, cafés of koffiehuisjes.

Kom zeker ook eens langs tijdens de zaterdagmarkt, de jaarmarkt tijdens de Kaarskensprocessie of de kermis!

Dankzij de erkenning als toeristisch centrum zijn de meeste winkeliers ook open op zondag.  Een meerwaarde voor dagjesmensen en bedevaarders.

Er zijn verschillende gratis parkings aan de rand van het centrum, van waaruit je snel de handelaars kan bereiken.

Kortom... ontspannen in Scherpenheuvel is een absolute aanrader!

Testelt

Testelt heeft zo ook z’n eigen Meir, de Kattenstraat, waar handel zegeviert. Je kan er terecht in verschillende kleding- en schoenwinkels op wandelafstand van elkaar. Je kan ook daar op zondag terecht.

Maar ook elders kan je fijn winkelen

Ook in al onze andere deelgemeenten kan winkelen. Misschien wat minder geconcentreerd rond een bepaalde locatie, maar daarom niet minder interessant en gezellig.

Enkele leuke tips in de kijker:

  • Zichem heeft een rijk HO.RE.CA-bestand.
  • Bij de Norbertijnen van Averbode kan je terecht voor hun bier, kaas en brood of je kan naast de Abdij een ijsje eten in de Lekdreef.