Print

Op stap met je hond

In Scherpenheuvel-Zichem is het zalig wandelen met de hond, maar aangelijnd staat netjes! Zo hou je je hond gezond, bescherm je de natuur en hoe je het veilig voor iedereen. Bovendien is het wettelijk verplicht om je hond in bossen en natuurgebieden aan de leiband te houden.

Hondenlosloopzone

De stad, Natuurpunt Averbode bos & heide en Regionaal Landschap Noord-Hageland bundelen de krachten om het  speelbos aan de Abdij van Averbode nieuw leven in te blazen. In het najaar starten de werken. Het nieuwe speelbos bevindt zich in natuurgebied en geeft kinderen nog meer ruimte om te ravotten. De ingang van het nieuwe speelbos vind je in de Boonstraat, vlakbij basisschool de Vlindertuin.

Het oude speelbos, dat grenst aan de Herseltsebaan, wordt ingericht als hondenlosloopzone. Deze zone zal bereikbaar zijn van op de parking van Het Moment. Een ideale stop om je hond eventjes los te laten lopen, zodat hij kan uitrazen.

Tegen de zomer van 2022 zijn de werken klaar.

Hondenpoepbuizen

Doet je hond onderweg een grote boodschap? Werp je hondenpoepzakjes in één van de hondenpoepbuizen die je onderweg tegenkomt. Zo houden we onze bossen proper en aangenaam voor iedereen!

Check voor je vertrekt de locaties van de buizen, zo weet je waar je met je zakje naar toe moet.