Print

Muurschilderingen

Hieronder vind je een overzicht van alle muurschilderingen die je op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem kan terugvinden.

In 2020 werden er 3 locaties onder handen genomen. Een parkeergarage op de Zuidervest in Scherpenheuvel, de zijmuur van zaal Concordia te Testelt en het columbarium en materiaalhuisje op de begraafplaats te Keiberg.

Artiest TUZQ won met zijn werk in Testelt trouwens de prijs van Best of Belgium Streetart 2020 nadat hij online de meeste stemmen behaalde.

In het najaar van 2021 wordt er een nieuwe muurschildering voorzien in Zichem. Meer info daarover volgt binnenkort.

 

FROM THE GROUND TO THE SKY

Het concept achter het kunstwerk is de unie tussen de grond en de lucht/hemel. De herdenkingsmuur kreeg een serene gradiënt van blauw naar aardetinten die verderlopen in het dienstengebouw. Het dienstengebouw werd verder verfraaid met abstracte fauna & flora elementen op een achtergrond van aardetinten.
Tellas (IT)
Begraafplaats Keiberg

DEMERBROEKSE FAUNA EN FLORA

De dotterbloemen en de blauwborst zijn fauna en flora die opmerkelijk veel voorkomen in en rond de demer broeken. De vos is ondertussen alomtegenwoordig in België en dus zeker ook in onze streken. Deze worden verbonden d.m.v. een vloeiende structuur in warme kleuren.
TUZQ - Lars Van Cauwenbergh
Zaal Concordia Testelt

EMBRACE THE DIFFERENT

Het concept van het kunstwerk is gebaseerd op een futurische visie op het heden. Alien-achtige creaturen omhelzen elkaar. Dit is een duidelijke viering van diversiteit, empathie en inclusie.
Lucia Wait
Zuidervest Scherpenheuvel

BINNENKORT: 
DE FANTASIE VAN DE SCHRIJVER

Ernest Claes is de inspiratiebron voor dit werk dat in het najaar wordt geplaatst.
Sam Billen
Pater Richard van de Wouwerstraat Zichem