Print

Ravotten met de Witte

Zijn jullie klaar voor een reis in de tijd?

Kom dan op zondag 2 september naar Huize Ernest Claes ,waar je kan deelnemen aan talloze activiteiten op kindermaat. “Ravotten met de Witte” is een tijdmachine die werd in elkaar geknutseld door de stad Scherpenheuvel-Zichem, Natuurpunt en de plaatselijke gidsenbond.

Wie vorig jaar deelnam weet al dat dit evenement geschiedenis niet gewoon wil laten zien, maar wil laten (be)leven. Dus stroop die mouwen maar op en ga mee op ontdekkingstocht!

Dagelijks brood kwam vroeger veel meer bij kijken dan even naar de bakker lopen. Je kan een eigen broodje kneden dat in de broodoven van Huize Ernest Claes op grootmoeders wijze gebakken wordt.

Als je de smaak te pakken hebt, kan je terwijl je wacht even langsgaan bij de Kruidenvrouw. Zij vertelt niet alleen over inheemse smaakmakers, maar laat ook zien hoe je er zelf mee aan de slag kan. Bezige bijtjes kunnen bij de imker meer te weten komen over honing en waar deze zoete lekkernij vandaan komt.

De gidsen nemen je mee naar de tijd van de Witte, want soms moeten we even achterom kijken om vooruit te gaan. Echte ontdekkingsreizigers kunnen samen met Natuurpunt de Demerbroeken verkennen – ravotten in de natuur.

“Ravotten met de Witte” is een reis door de tijd. Laat zien dat jij echte tijdreiziger bent en kom verkleed als de Witte of één van de talloze andere figuren uit de werken van Ernest Claes. Alle kinderen die zich voor de gelegenheid verkleden krijgen een kleine attentie.

In de tent van Natuurpunt kan iedereen terecht met kleine honger of grote dorst.

De deur staat open en deelnemen kost niets. Iedereen is van harte welkom!

Programma:

Je kan tussen 13.00u en 18.00u doorlopend terecht bij:

  • de imker
  • de Kruidenvrouw
  • rondleidingen naar de tijd van de Witte

De volgende activiteiten bieden een beperkt aantal plaatsen. Om zeker te zijn van een plaatsje raden wij aan om in te schrijven:

13.00u  workshop broodbakken (eerste groep)
13.30u  doe-wandeling Demerbroeken (eerste groep)
15.30u  workshop broodbakken (tweede groep)
16.00u  doe-wandeling Demerbroeken (tweede groep)

Praktisch:

Wat?
Gratis activiteiten op kindermaat om de zomer mee af te sluiten.

Waar?
Huize Ernest Claes (Ernest Claesstraat 152, 3271 Zichem).

Wanneer?
Op zondag 2 september 2018 van 13.00u tot 18.00u.

Voor info of inschrijvingen kan u altijd terecht bij de dienst toerisme.

Dienst toerisme
Basilieklaan 16
3270 Scherpenheuvel
toerisme@scherpenheuvel-zichem.be

tel.: 013/77.20.81