Print

Rondreizende tentoonstelling Norbertijnen in de Merode

De Norbertijnen van Averbode en Tongerlo hebben het uitzicht van en het leven in de Merode gemeenten de voorbije 900 jaar mee vormgegeven. Zij verleenden zorg en bescherming, creëerden welvaart en bouwden verschillende prachtige abdijen, molens, parken, ...

In 2019 werd er een onderzoek gestart naar de impact van de Norbertijnen in het Merodegebied. De resultaten van dit onderzoek worden ontsloten in een rondreizende expo die in iedere Merodegemeente te zien zal zijn, in samenwerking met de lokale heemkundige kringen. Tijdens de expo kom je alles te weten over de gebouwen, de architectuur, maar ook de invloed van de religieuze orde op de eigen streek, landbouw en economie.

De rondreizende tentoonstelling maakt tussenstops in elke Merodegemeente.  Hieronder geven we jou een kort overzicht van de data en locaties van de rondreizende expo.

In Scherpenheuvel-Zichem stopt ze maar liefst twee keer.

Van 13 tot 29 augustus in de Sint-Pieterskerk van Testelt en van 4 tot 19 september in zaal Limburg in de Abdij van Averbode. Elke dag geopend van 13u tot 18u.  

 

OVERZICHT RONDREIZENDE TENTOONSTELLING
Datalocatie

23 juli tot 8 augustus

Kerk, Groot Vorst

13 augustus tot 29 augustus

Kerk, Testelt

4 september  tot 19 september

Abdij van Averbode (Zaal Limburg)

25 september tot 10 oktober

Sint-Martinuskerk, Tessenderlo

15 oktober tot 31 oktober

Ceustershuysje, Westmeerbeek

5 november tot 21 november

Kerk Wolfsdonk