Print

Speelbos Averbode

Na een levensduur van meer dan 10 jaar werden de oude speeltoestellen in het speelbos van Averbode verwijderd nadat deze hun beste tijd had gehad.

De stad, Natuurpunt Averbode bos & heide en Regionaal Landschap Noord-Hageland bundelen nu de krachten om het speelbos aan de Abdij van Averbode nieuw leven in te blazen.

In het voorjaar van 2021 vroegen we aan inwoners van de stad en gebruikers van de speelzone welke spelelementen zeker niet mochten ontbreken in het bos. Intussen zaten we niet stil. De favoriete spelvormen werden verwerkt in een leuk ontwerp, dat je hier kan terugvinden.

De huidige zone van het speelbos wordt omgevormd tot een hondenlosloopzone. Deze zone zal bereikbaar zijn van op de parking van Het Moment.

Invulling speelbos 2020

Het speelbos verdwijnt echter niet, maar wordt fors uitgebreid met enkele naastgelegen percelen. De nieuwe zone bevindt zich in natuurgebied en geeft kinderen nog meer ruimte om te ravotten. De ingang van het nieuwe speelbos vind je in de Boonstraat, vlakbij basisschool de Vlindertuin.

Invulling speelbos 2022

De nieuwe speelzone bestaat uit een buitenklasje voor de school en een multimovepad. Dit is een wandeling van zo'n 2 kilometer lang waarlangs verschillende spelelementen en sportieve uitdagingen te vinden zijn. Daarnaast is er een hele ruime zone waar kinderen vrij mogen spelen en kampen bouwen.

In zomer van 2022 zijn de eerste werken ingepland. Tegen het najaar van 2022 zijn de werken in principe volledig afgerond en kan er terug volop worden gespeeld in het vernieuwde speelbos.