Algemene info

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je nog vragen? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.

 

Mondmaskers

mondmasker

In Scherpenheuvel-Zichem zijn mondmaskers ook verplicht op druk bezochte plaatsen en in het recyclagepark. 

Meer info

Kom je terug van vakantie uit het buitenland? Vul een reisformulier in voor je terugkomst.

vakantie

Als je van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet je:

  • het laatste reisadvies lezen
  • binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.
Meer info

Politiebesluit gouverneur: seizoensarbeiders in coronatijd

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft een politiebesluit genomen omtrent seizoensarbeiders in onze provincie tijdens coronatijd.

Meer info

Bijkomende maatregelen vanaf 29 juli

mondmasker

​De Nationale Veiligheidsraad heeft maandag 27 juli nieuwe maatregelen bekendgemaakt in de strijd tegen het coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 29 juli voor vier weken en kunnen nog verlengd of gewijzigd worden.

Meer info

Nieuwe maatregelen vanaf 25 juli

mondmasker

Fase 5 van de afbouw uitgesteld tot minstens 1 september.

Mondmaskers verplicht op meer plaatsen, ook in centrum Scherpenheuvel en Lekdreef!

Meer info

Uitbreiding van de verplichting tot het dragen van een mondmasker

mondmasker

Vanaf 11 juli is het dragen van een mondmasker ook verplicht in winkels en winkelcentra, bioscopen, theater-, concert-, en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en bezinningsplaatsen, musea, bibliotheken, casino’s en speelautomatenhallen en gerechtsgebouwen (voor de publiek toegankelijke delen).

Meer info

COVID-19-toeslag Groeipakket

kind

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. De COVID-19-toeslag kan worden aangevraagd van 15 juni tot en met 31 oktober. 

Meer info

Start verdeling gratis stoffen mondmaskers van de federale overheid

mondmasker

Vanaf maandag 15 juni start de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Je kan ze afhalen bij je apotheek.

Meer info

Inwoners ontvangen mondmaskers in de bus

De stad bestelde voor iedere inwoner ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2008 of vroeger) een herbruikbaar textielen mondmasker. Hiermee volgen we de richtlijnen van de federale overheid. ). Kinderen jonger dan 12 jaar moeten volgens de maatregelen geen mondmasker dragen. Tegen het einde van mei, begin juni moet iedereen zijn of haar mondmasker van de stad ontvangen hebben.

Wil jij je steentje bijdragen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het maken van de allerlaatste pakketjes op donderdag 4 juni.

Meer info

Speelterreintjes terug open voor kinderen tot en met 12 jaar

speelterrein

Vanaf donderdag 28 mei kunnen de allerkleinsten eindelijk weer ravotten in de speelterreinen. Maar ... safety first! De kinderen en hun begeleiders moeten zich wel aan enkele richtlijnen houden: kinderen worden bij voorkeur vergezeld door een begeleider, handen wassen voor vertrek en bij thuiskomst, begeleiders respecteren de fysieke afstandsregels van 1,5 meter tussen elke persoon.

Meer info

Pagina's