Algemene info

Heb je nog vragen? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.

 

Uitbraak coronavirus op Chirokamp

Coronavirus

De coronacijfers stegen in de afgelopen week enorm in onze stad. Dit is grotendeels te verklaren door een uitbraak van het coronavirus tijdens het kamp van Chiro De Keten Testelt.

Meer info

Wil je reizen binnen de EU?

Coronavirus

Bewijs dat je Covid Safe bent met een COVID-certificaat. Vraag tijdig je PCR-test aan, als je die nodig hebt.

Meer info

Overlegcomité 18.06.2021 - Volgende fase van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 18.06.2021 in het Overlegcomité beslist om op 27.06.2021 de volgende stap van het Zomerplan te activeren.

Meer info

Politiebesluit gouverneur (09.06.2021)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de mond(neus)maskerplicht, deur-aan-deur-activiteiten en de occasionele verkoop door verenigingen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De gouverneur heft dit besluit op vanaf 09.06.2021.

Meer info

Overlegcomité 04.06.2021 - Vrij en veilig reizen tijdens de zomer en fase 1 van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 04.06.2021 in het Overlegcomité de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.

Meer info

Covid-19 - Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven (12.05.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei 2021 in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem maakt zich op voor de heropening van de horeca

Kraampjes

Vanaf zaterdag 8 mei kunnen de terrassen van de horecazaken weer open, ook in Scherpenheuvel-Zichem! De horeca-uitbaters en de stad zijn zich al volop aan het voorbereiden om er een succesvolle heropstart van te maken. Het centrum van Scherpenheuvel wordt op zon- en feestdagen verkeersvrij gemaakt. Er komen mobiele camera's om de drukte te monitoren en bij te sturen waar nodig. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht van 8 uur tot 22 uur in en rond de site van de basiliek. 

Meer info

COVID-19: Overlegcomité brengt meer duidelijkheid over de geplande versoepelingen (23.04.2021)

Coronavirus

Op 23 april 2021 heeft het Overlegcomité de actuele coronasituatie in ons land besproken. Op basis hiervan heeft het Overlegcomité een aantal regels uitgewerkt om bepaalde sectoren te herstarten.

Meer info

COVID-19: Overlegcomité beslist over einde van de paaspauze (15.04.2021)

Coronavirus

Op 14 april 2021 heeft het Overlegcomité de actuele coronasituatie in ons land besproken. Op basis hiervan heeft het Overlegcomité een aantal beslissingen genomen.

Meer info

COVID-19: nieuwe app voor meertalige corona-info

Coronavirus

Om anderstaligen actuele en correcte informatie te bieden over vaccinatie en de huidige coronamaatregelen ontwikkelde het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering een nieuwe mobiele app. Via Crisis Information Translated (CIT) is die informatie beschikbaar in 18 talen. 

Meer info

Pagina's