Algemene info

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je nog vragen? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.

 

Nieuwe maatregelen vanaf 19 oktober (16.10.2020)

Coronavirus

COVID-19 verspreidt zich meer en meer. Ons land bevindt zich op alarmniveau 4 (zeer hoge alertheid).

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist.

Hou je hier strikt aan, enkel zo kunnen we het virus weer klein krijgen. Hier kunnen we allemaal het verschil maken.

Meer info

Politiebesluit gouverneur: kantines sportverenigingen (14.10.2020)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 14 oktober 2020 een politiebesluit genomen over het sluitingsuur van de kantines van sportclubs.

Meer info

Start 2de bedeling mondneusmaskers (12.10.2020)

mondmasker

Na de huis-aan-huis bedeling in juni, bezorgt het stadsbestuur gratis een tweede herbruikbaar stoffen mondneusmasker aan de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem. Vanaf dinsdag 3 november kunnen inwoners vanaf 12 jaar hun exemplaar afhalen aan het onthaal in het stadhuis.

Meer info

Politiebesluit gouverneur: seizoensarbeiders in coronatijd - update (12.10.2020)

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 9 oktober 2020 een nieuw politiebesluit genomen omtrent seizoensarbeiders in de provincie tijdens coronatijd. Dit politiebesluit van de gouverneur vervangt het besluit van 19 augustus 2020. 

Meer info

Overlegcomité 6 oktober: nieuwe coronamaatregelen (06.10.2020)

Het Overlegcomité heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die op vrijdag 9 oktober ingaan en een maand geldig zijn.

Meer info

Besluit van de gouverneur over het dragen en bij zich hebben van een mondneusmasker (06.10.2020)

mondmasker

De gouverneur van Vlaams-Brabant voert een uniforme verplichting in om een mondneusmasker te dragen op een aantal evenementen en publieke plaatsen. Het blijft ook verplicht om steeds een mondneusmasker bij zich te hebben.

Meer info

Toename van het aantal besmettingen in Scherpenheuvel-Zichem (05.10.2020)

De laatste dagen neemt het aantal coronabesmettingen ook in onze gemeente sterk toe. Het lokaal bestuur staat continu in nauw contact met de eerstelijnszone en artsen in onze regio. Op dit moment is er nog geen reden tot paniek. Ook bijkomende lokale maatregelen zijn voorlopig niet aan de orde.

Wel roepen we alle inwoners opnieuw op om de zes gouden regels te respecteren:

Meer info

Evenementen afgelast (02.10.2020)

De organisatie van evenementen met grote volkstoeloop is, gezien de opgelegde coronarichtlijnen, verre van evident. 

Om die reden kunnen de jaarmarkt en de kaarskensprocessie, beide normaal gepland op 8 november, niet doorgaan. 

Meer info

Mondneusmaskerplicht ingeperkt

De mondneusmaskerplicht geldt vanaf zaterdag 3 oktober niet langer in het centrum van Scherpenheuvel (inclusief het park aan de basiliek) en in de site rond de abdij van Averbode, d.w.z. op de parking aan Het Moment en in de lekdreef.
Het blijft wel verplicht een mondneusmasker te dragen als je een bezoek brengt aan de kramen aan de basiliek, aan de kaarsenkapel van de basiliek en aan de ijskarren in de lekdreef. Ook op de wekelijkse markten is een mondmasker verplicht.

Meer info

Coronalert. Blijf veilig. Bescherm elkaar.

Vanaf vandaag kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe instrument in de strijd tegen Covid-19. Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

Meer info

Pagina's