Print

Online sportlessen

Blijven sporten, maar toch in je kot moeten blijven? Dat doe je met onze digitale sportlessen. Volg elke week jouw beweegmoment online en hou jezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal fit!

Heb je graag elke week een ontspannende yogabreak of mag het best wat pittiger zijn? Via de linken onderaan kan je deelnemen aan een les naar keuze. De Zumba- en Seniorobiclessen volg je live via 'Zoom'. Indien je Zoom nog niet hebt, kan je dit vooraf of na het klikken op de link voor de les gemakkelijk installeren. Je gebruikt hierbij best Google Chrome als webbrowser.

Vooraf inschrijven is niet nodig. Het online aanbod is gratis en voor iedereen.

Weet je niet wat je mag verwachten? Bekijk alvast de introductiefilmpjes van onze lesgevers.

BBB, bootcamp, yoga of dans heb je altijd al eens willen proberen? Maar de stap om die eerste les te volgen is te groot? Geen nood, je bent niet te enige. Daarom ontwikkelde Sport Vlaanderen speciaal voor de actie 'Gelukkig is er maar één allereerste keer' oefenlessen die je in alle rust kan proberen in je eigen vertrouwde omgeving. Zie aanbod onderaan.

Yogabreak

Als ondersteuning voor jouw mentale en fysieke gezondheid, bieden we elke week gratis online een nieuwe aflevering van 'De yogabreak' aan.

'De yogabreak' dat is een korte, gratis online yogales van 20 minuten die iedereen kan volgen. In 20 minuten ontwikkel je een frisse geest in een happy lichaam. Je leert elke week nieuwe yoga oefeningen en Yogi ademhalingen. 

'De yogabreak' is even pauze nemen van de drukte en corona stress. Het is een gezonde knuffel met jezelf van 20 minuten die je leert hoe je de zon vaker laat schijnen in je leven.

Vind je het leuk? Nodig dan al je vrienden uit om online mee te doen, we lezen graag je reacties.

Tot op de mat bij jou thuis!

Dit initiatief is een samenwerking tussen de sportdienst van Scherpenheuvel en de yogaleraren van Helder Yogadiest uit de streek. 

Je vindt de yogabreak op: 

Wanneer?

Elk woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Je kan kiezen wanneer het voor jou het beste past!

Zumba & Zumba Gold

Get healthy, have fun & stay in shape! Of het nu in de sporthal is of in je kot, de positieve effecten van aan Zumba te doen, blijven hetzelfde.

Genieten van bewegen op muziek op je eigen tempo, in conditie blijven, een uurtje me-time hebben, ... Kortom, genoeg redenen om ook online mee te doen! 

Wanneer?

Zumba: elke maandag en woensdag van 19.15 u. tot 20.15 u.

Klik hier om deel te nemen:

Zumba Gold: elke woensdag van 18 u. tot 19 u.

Voorlopig gaan de online lessen Zumba Gold niet door. Je kan uiteraard wel aansluiten bij de gewone lessen Zumba en de oefeningen op je eigen tempo uitvoeren.

Seniorobic

Seniorobic is een laagdrempelig beweeguurtje voor iedereen die zijn of haar uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid wil verhogen. Ook de spieren en gewrichten worden soepeler door te bewegen.

Met eenvoudige stap- en spierverstevigende oefeningen houd je de spieren en gewrichten in condite.

Wanneer?

Elke maandag van 16.30 u. tot 17.30 u.

Klik hier om deel te nemen:

Gelukkig is er maar één allereerste keer

Sport Vlaanderen ontwikkelde in het kader van de actie ‘Gelukkig is er maar één allereerste keer’ een aantal leuke online initiatielessen.

Wil je starten met bewegen of sporten? Deze lessen bieden je de mogelijkheid om je eerste les te volgen in een vertrouwde (thuis)omgeving en zo de stap naar een club of georganiseerde groepsles te vergemakkelijken.

Hieronder vind je een overzicht van de initiatielessen en de bijhorende lesgever:

BBB (lesgeefster Katleen Claes – sportdienst Westerlo)
Bootcamp (lesgever Andy Braem – sportdienst Kortenaken)
Yoga (lesgeefster Petra Beckers – Yoga Schilde)
Urban / street dance (lesgeefster Rani Bellekens – Danssport Vlaanderen)
Latin Dance (lesgeefster Maité – Danssport Vlaanderen)

Bekijk het volledige aanbod via de pagina onderaan.