Over en voor ondernemers

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je nog vragen? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.

Verenigingen en jeugdbewegingen kunnen onder strikte voorwaarden take-away organiseren

Lokale verenigingen of jeugdbewegingen hebben vanaf nu de mogelijkheid om een verkoop op poten te zetten waarbij de aangeboden zaken kunnen worden afgehaald. Zo hebben zij de kans om ook in coronatijden hun kas te spijzen.

Meer info

Lekdreef Averbode: ijskarren terug van weggeweest

De leekdreef, rond dezelfde tijd vorig jaar

Vanaf maandagnamiddag 11 mei om 14 uur mogen de ijskarren weer opgesteld staan in de lekdreef, vlak bij de abdij van Averbode

Meer info

Handelszaken mogen weer open vanaf 11 mei: wat betekent dit voor jou als klant?

winkelkar

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Wat houdt dit in voor jou als klant?

Meer info

Handelszaken mogen weer open vanaf 11 mei: wat betekent dit voor jou als handelaar?

winkelkar

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Wat houdt dit in voor jou als handelaar

Meer info

Steun onze handelaars en winkel hier!

winkelkar

Onze winkels en HoReCa-zaken kunnen jouw steun gebruiken in deze bijzondere tijden. Wil jij hen een duwtje in de rug geven? Shop dan lokaal! 

Meer info

Steun onze handelaars en winkel hier!

winkelkar

Onze winkels en HoReCa-zaken kunnen jouw steun gebruiken in deze bijzondere tijden. Wil jij hen een duwtje in de rug geven? Winkel dan hier! 

Ontdek op Vlaanderen Online welke ondernemers in Scherpenheuvel-Zichem in coronatijd nog bereikbaar zijn. Dit online ondernemersplatform is een initiatief van UNIZO Hageland waaraan ook de stad Scherpenheuvel-Zichem deelneemt.

Meer info

Evenementenaanvragen worden voorlopig niet behandeld

Het is op dit moment onmogelijk om in te schatten wanneer de maatregelen van de federale overheid m.b.t. openbare activiteiten worden opgeheven. Aanvragen voor evenementen worden niet behandeld tot er meer duidelijkheid is. Het aanvraagformulier werd tijdelijk offline gehaald. 

Meer info

Steunmaatregelen voor zelfstandigen en ondernemers (14 maart - 16.20 u.)

Coronavirus

De verschillende overheden hebben drastische maatregelen genomen om de volksgezondheid te beschermen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben echter een zware impact op vele zelfstandigen en ondernemers in zowat alle sectoren.

Daarom treffen de federale en Vlaamse overheden een hele reeks steunmaatregelen om de zelfstandigen, ondernemers en hun personeel zo goed mogelijk te beschermen.

Meer info