uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteitenMeer info

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (28 maart - 08.20u.)

Coronavirus

In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart, uitgebreid met de ministers-presidenten, is beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. De Nationale Veiligheidsraad zal daarvoor op gezette tijdstippen bijeen komen. 

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem ondersteunt zorgverleners

Het stadsbestuur neemt een aantal maatregelen om de zorgverleners te ondersteunen. Met het voorrangsbewijs voor zorgpersoneel krijgen ze voorrang in voedingswinkels en apotheken. Gereserveerde parkeerplaatsen zorgen dat ze vlotter huisbezoeken kunnen afleggen.

Meer info

Ben je gezond? Blijf bloed doneren!

bloedafname

Het coronavirus beheerst ondertussen ieders leven. Hoewel er heel wat onrust en angst leeft, is er ook veel samenhorigheid. Ondanks de 'social distancing'. Wil jij graag helpen in deze moeilijke periode? Dat kan door bloed te blijven geven! Je maakt best een afspraak voor je donatie bij het Rode Kruis, zodat zij donoren maximaal kunnen spreiden. Op 14 april is er een bloedinzameling in het brandweerzaaltje in Scherpenheuvel.

Meer info

Andere klachten dan griep? Stel je bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis niet uit

We krijgen verschillende signalen dat inwoners alarmsymptomen van potentieel ernstige aandoeningen, zoals hartklachten, minimaliseren uit vrees voor een bezoek aan spoed of de huisarts. Niet doen! Stel je bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis niet uit.

Meer info

EcoWerf heropent recyclageparken gecontroleerd vanaf 7 april

containerpark

Vanaf 7 april heropenen de EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. Dit is een beslissing van de Vlaamse overheid, in overleg met de sector en de nationale overheid, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd. 

Meer info
Alle nieuwsberichtenMeer info