uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteitenMeer info

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Code groen in bos- en natuurgebieden

Het Agentschap Natuur en Bos heeft beslist om in Vlaams-Brabant terug te schakelen naar code groen in de bos- en natuurgebieden. Er is geen bijzonder risico op brand in de natuurgebieden. 

 

Meer info

Maak kennis met onze duurzame helden

Scherpenheuvel-Zichem zet tijdens de Week van de Duurzame Gemeente haar duurzame helden in de kijker. Dit zijn eigen inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen die zich de afgelopen maanden ‘duurzaam’ hebben ingezet tijdens deze coronacrisis.

Als stad zijn we fier op zoveel verbondenheid en inzet van onze ‘coronahelden’!

Meer info

Zit je in financiële moeilijkheden door de coronacrisis?

student

De coronacrisis treft ons allemaal. Misschien voel je de gevolgen ook in je portemonnee.

Zo kan je inkomen of een gedeelte ervan verminderd zijn door tijdelijke werkloosheid, ontslag, het wegvallen van een flexijob of annulatie van freelanceopdrachten, … Ook de kosten van het dagelijks leven zijn gestegen. Denk maar aan de prijzen voor voeding in de winkel.

Heb je financiële problemen, zet dan de stap naar het OCMW. Tijdens de coronacrisis komt het OCMW financieel extra tussen in de kosten van kinderopvang en de school- en studiekosten.

Meer info

Openbaar Onderzoek stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

Openbaar onderzoek volvanwater

Van 15.09.2020 tot en met 14.03.2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier.

Meer info

Code geel in bos- en natuurgebieden

Gezien de aanhoudende droogte heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist om de risicofase voor natuurbranden op te schalen van code groen naar code geel voor haar natuurgebieden in Vlaams-Brabant. Wees voorzichtig!

Meer info
Alle nieuwsberichtenMeer info