Print

Wekelijkse markt in Averbode

Je kan binnenkort ook in Averbode terecht voor een wekelijkse markt. Vanaf 6 oktober stallen de marktkramers elke dinsdag namiddag hun koopwaar uit op het Sint-Jansplein.

Vanaf 6 oktober zetten de marktkramers elke dinsdag namiddag tussen 14 u. en 18 u. hun kramen op op het
Sint-Jansplein in Averbode. Bezoekers kunnen op deze wekelijkse markt terecht voor een divers aanbod aan voeding, kleding, accessoires en streekproducten.

We zijn blij dat we een extra wekelijkse markt kunnen organiseren. In samenspraak met de marktcommissie werd de start uitgesteld zolang dit niet in veilige omstandigheden kon verlopen. Ondertussen hebben we oplossingen gevonden om de markt te laten doorgaan, mits voorwaarden uiteraard.

Op de markt gelden de social distancingregels (minstens 1,5 meter afstand) ook. Een afgebakende route leidt de bezoekers langs de kramen. Er wordt ook op toegezien dat er niet te veel bezoekers gelijktijdig op de markt zijn. Zo kan de nodige afstand bewaard worden. Daarnaast is een neusmondmasker verplicht voor bezoekers en marktkramers. De stad vraagt om de instructies nauwlettend op te volgen. Tijdens de markt wordt hier extra op toegezien.