Print

Vormingsaanbod "Goed gevormd" - Spel- en speltechnieken

De jeugddienst organiseert een open vormingsaanbod voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Iedereen die geïnteresseerd is in een bepaalde vormingssessie, kan hieraan deelnemen. Ongeacht of je actief bent in het jeugdwerk binnen de gemeente of niet.

Sessie 2: Spel- en speltechnieken

Na enkele weken op het speelplein, in de jeugdbeweging, in de opvang… hoor je het al eens uit een kindermond: ‘Weeral Chinese voetbal! Ge kent niks anders zeker?’

Aan de hand van enkele eenvoudige technieken leren we je zelf een eigen spel ontwikkelen. Je eigen spel maken is geen vanzelfsprekendheid, het uitleggen ervan aan een groep kinderen nog minder. Daarom leren we je om op een duidelijke en doordachte manier een speluitleg te geven en bestaande spelen een creatieve toets te geven.

In deze vormingssessie bieden we je enkele methodieken aan die je op het spoor moeten brengen van nieuwe en creatieve spelen.

Wat zijn spelelementen en hoe kan je ze combineren? Hoe kan je van bestaande spelen nieuwe spelen maken? Wij bieden je drie mogelijke methodieken aan… aan jou om ze te ontdekken en ze in de praktijk om te zetten.

Wanneer? Zaterdag 13 mei 2017 van 13.00u tot 17.00u

Waar? GC den egger, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel

Prijs? 5,50 euro

Hoe inschrijven? Kom langs op de jeugddienst of schrijf hieronder online in. Inschrijven vóór maandag 8 mei!

De plaatsen zijn beperkt, schrijf dus snel in!

Later in 2017 organiseren we nog deze sessies:

  • September:       Brandpreventie- en bestrijding
  • November:        Organiseren van fuiven en evenementen

De exacte data van de volgende sessies zullen nog gecommuniceerd worden in de volgende edities van de stadsinfo en op de website van Scherpenheuvel-Zichem.

Meer info:

Robin Struys, jeugddienst, 013/35 24 71 of jeugddienst@scherpenheuvel-zichem.be