Print

Vaccinatiecentrum Den Amer schakelt over naar reservelijst QVAX

Vanaf maandag 3 mei schakelt vaccinatiecentrum Den Amer in Diest over op de QVAX-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.

Eigen reservelijst 65-plussers

Vaccinatiecentrum Den Amer lanceerde al snel na de start van de vaccinatiecampagne een eigen reservelijst voor 65-plussers uit Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem. Dit met de bedoeling om vrije plaatsen snel te kunnen invullen. 4000 mensen schreven zich hierop in. Hiervan heeft de overgrote meerderheid ondertussen een eerste prikje ontvangen of is uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Daarom schakelt vaccinatiecentrum Den Amer vanaf maandag 3 mei over naar de elektronische reservelijst van de federale overheid QVAX.

QVAX reservelijst

Begin deze maand heeft de federale overheid een algemene reservelijst in het leven geroepen: QVAX. Alle meerderjarigen kunnen zich hierop inschrijven en online aangeven op welke momenten ze beschikbaar zijn. Hierbij wordt steeds de volgorde gerespecteerd die werd vastgelegd door de federale overheid. Zo kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen plaatsen snel doorgeven aan mensen die de hoogste prioriteit hebben, zoals mensen met een onderliggende aandoening. Als dertiger bijvoorbeeld, kom je dus pas aan de beurt als er binnen jouw leeftijdsgroep gestart wordt met vaccineren.

Hoe werkt QVAX?

Surf naar www.QVAX.be en schrijf je in op de reservelijst. Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.

Van zodra er een vrije plaats is in het vaccinatiecentrum die samenvalt met een van jouw opgegeven momenten krijg je een bericht via sms en/of e-mail. Het is belangrijk dat je hier snel op reageert en je afspraak bevestigt via het systeem. Als je niet op tijd reageert, heb je jouw kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Je moet dan opnieuw je beschikbaarheden invullen via je aangemaakte account.

Tweede reservelijst

De Vlaamse overheid voorziet ook een tweede reservelijst. De personen die op die tweede reservelijst staan, waaronder de hulpdiensten, worden op dit moment systematisch uitgenodigd voor vaccinatie.

12250 prikjes

In vaccinatiecentrum Den Amer zijn sinds de start van onze campagne op 19 februari al 12250 prikjes gezet. Op dit moment worden mensen uit het geboortejaar 1952 uitgenodigd. Vanaf 10 mei kunnen mensen van het geboortejaar 1960 een uitnodiging in de bus krijgen.