Print

Vaccinatiecentrum Den Amer: praktische info

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Vaccinatiecentrum Den Amer

Inwoners van Diest, Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen voor hun coronavaccin terecht in het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest.

Op dit moment worden er volop zorgverleners gevaccineerd. Vanaf maandag 15 maart schakelen we een tandje hoger en zijn ook 85-plussers aan de beurt.

Het vaccinatiecentrum in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8.30 tot 20.30 uur. Er zijn vier verschillende vaccinatielijnen die dan elk 20 mensen per uur een verlossend prikje kunnen geven.

Hou zeker de gemeentelijke infobladen, websites en sociale media in het oog voor de meest recente informatie.

Doelgroep

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald. Pas in een latere fase, als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Voorwaarden

Uitnodiging tot vaccinatie

Iedereen ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met dag en uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail of via een brief in de brievenbus. Het heeft geen zin om het callcenter te bellen voor een afspraak zolang je deze uitnodiging niet ontvangen hebt. Kom dus niet naar het centrum zonder afspraak.

Afspraak bevestigen of wijzigen

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • via de website 
  • via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 39 19 19.
    • Het callcenter is open van 9 tot 16 uur op weekdagen. We merken dat het erg druk is meteen bij de opstart 's ochtends. Wil je graag sneller iemand aan de lijn krijgen, stel je telefoontje dan even uit naar een later tijdstip.

De planning van het vaccinatiecentrum is een hele uitdaging. We verwachten dat je zoveel mogelijk de tijdstippen respecteert. Is het voorgestelde moment echt niet haalbaar? Dan kan je je afspraak wijzigen via bovenstaande kanalen.

Het vaccinatiecentrum is open voor zorgverleners en 85-plussers op:

  • maandag 15 maart: 12.30 – 20.30 uur
  • dinsdag 16 maart: 8.30 – 16.30 uur
  • woensdag 17 maart: 8.30 – 16.30 uur
  • donderdag 18 maart: 12.30 – 20.30 uur

Bedrag

Je laten vaccineren is gratis.

Nodig

  • Je identiteitskaart
  • Je oproepingsbrief