Print

Vaccinatiecentrum Den Amer gesloten

Op woensdag 15 september sluit het centrum officieel zijn deuren na een succesvolle vaccinatiecampagne. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen vanaf dan nog tot en met 15 oktober terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

Vervolg in Stadsfeestzaal Aarschot

Vanaf woensdag 15 september zullen er nog steeds mensen uit Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem opgeroepen kunnen worden voor vaccinatie. Het gaat vooral om mensen die door medische redenen in aanmerking komen voor een derde prik. Zij krijgen dan een uitnodiging om zich te laten inenten in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

Ook inwoners die een of twee prik(ken) gemist hebben, kunnen zich na de laatste prikdag ook nog aanmelden in Aarschot. Daar worden de komende weken vijf extra open prikdagen georganiseerd om nog zoveel mogelijk mensen op de valreep te vaccineren. Op vrijdag 15 oktober eindigt ook de vaccinatiecampagne in Aarschot.

DatumUurVaccin
​Woensdag 15 september12.30 tot 15 uurJohnson&Johnson en Pfizer
Vrijdag 24 september16 tot 19 uurJohnson&Johnson
Woensdag 29 september12.30 tot 16 uurJohnson&Johnson
Woensdag 6 oktober12.30 tot 15 uurJohnson&Johnson
Vrijdag 15 oktober16 tot 19 uurJohnson&Johnson

Het callcenter van Den Amer blijft ook na woensdag 15 september bereikbaar. Wie vragen heeft over de vaccinaties, kan dus nog steeds op weekdagen bellen naar 013 39 19 19 van 9 tot 12 uur.

93.866 prikjes

Op vrijdag 19 februari ging de strijd tegen het coronavirus van start in CC Den Amer Diest. Bijna zeven maanden of 126 vaccinatiedagen later hebben alle inwoners vanaf 12 jaar van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem de kans gekregen zich te laten vaccineren. Dat deden ze in grote getalen, want Den Amer mag afklokken op maar liefst 93.866 prikjes. Daarvan waren er 82,5% gevuld met het Pfizer-vaccin.

Het centrum mocht een gelijkaardig percentage bewoners vanuit alle gemeenten ontvangen. Met ongeveer 84% gevaccineerden voor Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem en 82% voor Diest mag de lokale campagne spreken van een groot succes. Vooral in de leeftijdscategorieën 18 tot 44 jaar en 45 tot 64 jaar was de opkomst groot. Ze waren samen goed voor 65 procent van alle prikjes.

Afsluitend feest voor alle helpende handen

Vaccinatiecentrum Den Amer kon tijdens de hele campagne rekenen op talloze vrijwilligers, artsen en andere helpende handen. Om hen allemaal te bedanken zetten de lokale besturen een afsluitend feest op poten. Alle mensen die van ver of dichtbij deel hebben uitgemaakt van de organisatie achter het vaccinatiecentrum, worden er begin oktober in de bloemetjes gezet.