Print

Vaccinatie: oproep vrijwilligers

Den Amer in Diest wordt ingericht als één van de twee vaccinatiecentra voor Eerstelijnszone Demerland. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem, zullen er terecht kunnen voor hun COVID-19 vaccin. Om de vaccinaties snel en efficiënt te laten verlopen, zoeken we vrijwilligers.

In de Eerstelijnszone Demerland komen twee vaccinatiecentra: eentje in Den Amer te Diest, en eentje in de Stadsfeestzaal van Aarschot. Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem bereiden zich samen met de Eerstelijnszone Demerland voor om alle inwoners van de vier gemeenten te vaccineren tegen COVID-19. De timing van de opstart van het centrum is afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en vandaag nog niet bekend. Het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds. Om de vaccinaties zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn we op zoek naar heel wat vrijwilligers.

Wie kan helpen?

In het vaccinatiecentrum zijn verschillende taken. We zoeken zowel vrijwilligers met een medische als met niet-medische achtergrond. Zo zoeken we onthaalmedewerkers, toezichthouders, administratieve ondersteuning, poetshulp, call centermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen en ondersteuning voor minder mobiele personen. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen.

Hoe kan ik helpen?

Vrijwilligers melden zich aan via het online formulier. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien contacteren we alle vrijwilligers om hun inzet te bespreken.