Print

Uitbraak coronavirus op Chirokamp

De coronacijfers stegen in de afgelopen week enorm in onze stad. Dit is grotendeels te verklaren door een uitbraak van het coronavirus tijdens het kamp van Chiro De Keten Testelt.

Een lid vertoonde op vrijdag 16 juli symptomen. De leiding heeft alle procedures van Chirojeugd Vlaanderen gevolgd, maar bijkomend ook leiding en kookploeg een sneltest laten uitvoeren. Uit die testen bleek dat ook leidinggevende personen mogelijk positief waren. Alle ouders werden gecontacteerd en de kinderen werden diezelfde avond nog opgehaald.

Iedereen is intussen getest, minstens 73 van de 106 kampgangers testten positief. Dit aantal kan nog oplopen bij de tweede test.

Alle kampgangers en hun hoogrisicocontacten zitten nu in isolatie of quarantaine en doorlopen de testingprocedures, ongeacht of ze volledig gevaccineerd zijn of niet. De verantwoordelijken van de Eerstelijnszone beslisten, in samenspraak met specialisten, het lokaal bestuur en de Chiro, om deze strengere maatregelen op te leggen, omdat enkele volledig gevaccineerde leiders ook besmet bleken. Om de snelle verspreiding een halt toe te roepen, waren deze extra maatregelen noodzakelijk.