Print

Tweede kans op vaccinatie

 

91% van onze inwoners ouder dan 18 ontving al minstens 1 prikje, 48% is zelfs al volledig gevaccineerd.

Ben jij niet ingegaan op je eerste uitnodiging voor vaccinatie en wil je graag een tweede kans?

  1. Geef je op als reserve via QVAX, zo kan je opgeroepen worden wanneer een vaccin beschikbaar komt. Als je ook je mailadres en gsm-nummer ingeeft, kan het vaccinatiecentrum je vlotter bereiken.

  2. Nadat alle 16+’ers in de regio een eerste keer zijn uitgenodigd, krijg je sowieso per post een nieuwe uitnodiging tot vaccinatie.

  3. Als je je vaccin geweigerd had, kan je die weigering intrekken door je vaccinatiecode zelf opnieuw te activeren in QVAX. Ook je huisarts kan dit doen. De medewerkers  van het vaccinatiecentrum kunnen dit niet, het heeft dus geen zin om hiervoor te bellen!

Ook bij de tweede uitnodiging tot vaccinatie heb je geen keuze welk vaccin je krijgt: je wordt uitgenodigd voor het vaccin dat dan beschikbaar is. Dit zal Pfizer of Johnson & Johnson zijn. Alle beschikbare AstraZeneca-vaccins gaan naar tweede dosissen.
Ben je tussen 18 en 41 jaar en wil je gevaccineerd worden met Johnson & Johnson? Geef dit aan in QVAX, dan kan je snel aan de beurt komen en met 1 prik volledig gevaccineerd zijn!

Twijfel je nog? Neem contact op met je huisarts, die kan zeker antwoorden op je vragen. 

Je tweede prik gemist in de zomervakantie?

Voor wie wegens vakantie- of zomerplannen zijn tweede dosis gemist heeft, volgt er een herkansing op het einde van de zomer. Eind augustus en in september zullen er inhaalvaccinaties georganiseerd worden voor wie enkel zijn tweede dosis nog moet krijgen.