Print

Scherpenheuvel-Zichem ondersteunt zorgverleners

Het stadsbestuur neemt een aantal maatregelen om de zorgverleners te ondersteunen. Met het voorrangsbewijs voor zorgpersoneel krijgen ze voorrang in voedingswinkels en apotheken. Gereserveerde parkeerplaatsen zorgen dat ze vlotter huisbezoeken kunnen afleggen.

Onze zorgverleners leveren enorme inspanningen om het coronavirus af te remmen. Met deze maatregelen willen we hen ondersteunen én een hart onder de riem steken.

Voorrangsbewijs voor zorgpersoneel

Waarom een voorrangsbewijs?

Zorgverleners leveren enorme inspanningen om het coronavirus af te remmen. Voor of na hun werk moeten ze snel hun boodschappen kunnen doen. Daarom geeft de stad hun een bewijs waarmee ze voorrang krijgen.

Voor wie geldt het voorrangsbewijs?

Voor zorgverleners die in Scherpenheuvel-Zichem wonen en/of werken. Dit zijn huisartsen, apothekers, zelfstandige verpleegkundigen en personeel nodig voor de kerntaken van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgdiensten.

Waar kan je het voorrangsbewijs gebruiken?

In alle Scherpenheuvel-Zichemse supermarkten, voedingswinkels en apotheken.

Hoe krijg je zo’n bewijs?

We delen de voorrangsbewijzen uit aan huisartsen en apothekers, vanaf 24 maart. Andere zorgverleners krijgen het rechtstreeks van hun werkgever of beroepsvereniging (medewerkers van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgdiensten,...). We vragen uitdrukkelijk om werkgevers en beroepsverenigingen de tijd te geven om het attest te bezorgen! In principe moet je de kaart dus NIET zelf aanvragen.

Voldoe je aan de voorwaarden voor zo'n bewijs, maar heb je dit op maandag 30 maart nog niet ontvangen van je werkgever of beroepsverening? Vraag het dan digitaal aan. We vragen wel om een bewijsje toe te voegen dat je zorgverlener bent.

Parkeerplaatsen voor zorgpersoneel

Nu zo veel mensen ook overdag thuis zijn, vinden zorgverleners die huisbezoeken afleggen soms moeilijk een parkeerplaats, vooral in de kleinere straten in het centrum van Scherpenheuvel. Daarom worden openbare parkeerplaatsen gereserveerd voor zorgverleners op volgende adressen:

  • Elenstraat 24
  • Koophandelstraat 19
  • Valleistraat 35

De parkeerplaatsen mogen alleen de strikt noodzakelijke tijd gebruikt worden. Wie hier parkeert, moet een legitimatiebewijs van zorgverlener kunnen voorleggen. Het gebruik van de parkeerschijf blijft verplicht.