Print

Opening zaterdagmarkt en kraampjes rond de basiliek

Openbare markten kunnen opnieuw georganiseerd worden. Hiervoor is de toestemming van de lokale overheid nodig.  

De Nationale Veiligheidsraad heeft een aantal voorwaarden opgelegd om de veiligheid en gezondheid van de bezoekers van de markt en de marktkramers te verzekeren. Zo is er een beperking van het aantal marktkramen tot 50 en wordt er maximum 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam toegelaten. Er wordt ook gevraagd om een circulatieplan te maken, waarbij er met eenrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen wordt gewerkt. De marktkramers en hun personeel dragen verplicht een mondmasker. Elke marktkramer moet ook middelen voorzien voor handhygiëne. Voeding en drank mogen niet geconsumeerd worden op de markt.

De crisiscel onderzoekt momenteel hoe en vanaf wanneer we de zaterdagmarkt in Scherpenheuvel in veilige omstandigheden kunnen laten doorgaan. De crisiscel houdt hierbij rekening met de specifieke richtlijnen.

Zodra er hierover een beslissing genomen is, communiceren we dit via de stedelijke communicatiekanalen.

Kraampjes rond de basiliek

De kraampjes rond de basiliek gaan voorlopig nog niet open. Zij oefenen een folkloristische activiteit uit, dit wordt nog niet toegestaan door de nationale veiligheidsraad. Zij moeten dus wachten op nieuwe beslissingen die in het kader van de versoepeling van de maatregelen zullen worden genomen.