Print

Kermis Scherpenheuvel: verkeersregeling tijdens de jaarlijkse kermis.

Tijdens de kermisperiode zijn er verschillende verkeersmaatregelen van kracht. Een overzicht vindt u hieronder. Gelieve er rekening mee te houden dat er binnen de afgesloten gebieden ook niet mag geparkeerd worden. De bevoorrading van de handelszaken kan dus enkel buiten deze periodes gebeuren.

Opstellen kermisattracties op dinsdag 20.07 vanaf 12u

De kermis wordt opgesteld op de Noordervest (rotonde – Cobergerstraat), de Zuidervest en de parking naast het stadhuis. Gelieve uw wagen tijdig te verplaatsen! Tijdens het opstellen wordt de August Nihoulstraat afgesloten tussen de rotonde en de Prattenborgstraat. De Molenstraat wordt dan afgesloten tussen de rotonde en de Rozenstraat. Aan de handelszaken die gelegen zijn op de August Nihoulstraat tussen de rotonde en Prattenborgstraat wordt gevraagd om die dag in de namiddag geen leveringen te plannen, vermits de brede kermisattracties de volledige rijbaanbreedte nodig hebben.

Basilieklaan tussen Albertusplein en rotonde afgesloten

- Van zaterdag 24.07 om 10u tot en met dinsdag 03.08 om 8u30
Een vrije ruimte voor laden en lossen door leveranciers van handelszaken in het afgesloten stuk wordt voorzien vlak tegen de nadarhekken (thv het Gulden Vlies). Dit kan elke dag tot 14u, nadien wordt het centrum afgesloten (zie hieronder).
De Koophandelstraat is bereikbaar vanuit de Valleistraat. De Elenstraat is bereikbaar vanuit de Cobergerstraat (via Noordervest – Rozenkranslaan).

Centrum (zoals tijdens bedevaartseizoen), Prattenborgplein en –straat, August Nihoulstraat en Molenstraat (tussen Prattenborgstraat en Rozenstraat) afgesloten

  • Van zaterdag 24.07 om 15u tot en met maandag 26.07 om 1u30
  • Van maandag 26.07 om 15u tot en met dinsdag 27.07 om 1u30
  • Van dinsdag 27.07 om 15u tot en met woensdag 28.07 om 1u30
  • Van donderdag 29.07 om 15u tot en met vrijdag 30.07 om 1u30
  • Van vrijdag 30.07 om 15u tot en met zaterdag 31.07 om 1u30
  • Van zaterdag 31.07 om 15u tot en met maandag 02.08 om 1u30
  • Van maandag 02.08 om 15u tot dinsdag 03.08 om 1u30

In de Frans Smeyersstraat (richting Diest) en de Groenstraat en gedeelte Eggersberg (richting Scherpenheuvel) is eenrichtingsverkeer van toepassing.
Tijdens deze periode wordt eveneens parkeerverbod geplaatst in de Valleistraat en in de Michel Janssensstraat  (tussen Koning Albertstraat en Oude Tiensebaan). Het eenrichtingsverkeer in de Valleistraat,de Brouwerijstraat( tussen de Valleistraat en het Albertusplein) en in de Diestesestraat (tussen de Valleistraat en het Prattenborgplein) wordt opgeheven voor de bewoners van de betrokken straten. De bewoners van de Brouwerijstraat kunnen hun garage bereiken en verlaten via de Valleistraat (niet via Albertusplein!)

Wekelijkse markt op zaterdagen 24 en 31.07

De wekelijkse markt gaat tijdens de kermisperiode uitzonderlijk NIET door.

Geluidsarm vuurwerk op vrijdag 30.07

Ter gelegenheid van het vuurwerk zijn vanaf 19 uur het bovenste gedeelte van de parking van den egger, de parking aan het zwembad, de parking naast de BKO  parkeervrij en is alle verkeer er verboden. In de Koningin Astridstraat geldt parkeerverbod van aan de BKO tot voorbij de parking van het zwembad.De toeschouwers kunnen het vuurwerk volgen van op het bovenste deel van de parking van den egger.
Er werd gekozen voor geluidsarm vuurwerk.  In het bijzonder aan de bewoners van de August Nihoulstraat, Stenenmolenstraat, Koningin Astridstraat, Bisschoppenhoflaan, Eggersberg, Heidestraat, Michel Janssensstraat en Prattenborgstraat (kant sporthal) wordt gevraagd om op 30.07 vanaf 22u dakramen te sluiten, kwetsbare (brandbare) materialen af te schermen en rekening te houden met de eventuele angstreacties van dieren onder uw hoede.

Wij hopen op uw medewerking en begrip om van deze kermisperiode weer een echt volksfeest te maken.