Print

Heropstart wekelijkse markt en horeca

Het normale leven hervat geleidelijk aan weer in Scherpenheuvel-Zichem, na een aantal versoepelingen door de nationale veiligheidsraad en grondige voorbereidingen om de veiligheid te garanderen.

De wekelijkse markt in Scherpenheuvel start opnieuw op vanaf 13 juni op de vertrouwde locatie. Ook verschillende horecazaken in de stad starten opnieuw op en toerisme en ontspanning krijgt opnieuw een plaats.

Wekelijkse markt

De wekelijkse markt in Scherpenheuvel start opnieuw op vanaf 13 juni.

We zijn blij dat we opnieuw een wekelijkse markt kunnen organiseren. In samenspraak met de marktcommissie werd de heropstart uitgesteld zolang dit niet in veilige omstandigheden kon verlopen. Ondertussen hebben we oplossingen gevonden voor de problemen en kunnen we de markt weer laten doorgaan, mits voorwaarden uiteraard.

De nodige voorbereidingen werden getroffen om bezoekers veilig te verwelkomen op de vertrouwde locatie. De markt wordt opgedeeld in 2 afgesloten delen, waarbij op elk deel een vooraf bepaald aantal mensen tegelijkertijd kan aanwezig zijn. We volgen hierbij de regeling van de hogere overheid, die bepaalt dat er 1 persoon per 1,5 meter kraam toegelaten wordt. We zullen werken met een duidelijk circulatieplan per zone. Er werd een beurtrol gemaakt zodat elke marktkramer om de 2 weken een plaats krijgt op de markt. Bezoekers wordt gevraagd de duurtijd van hun bezoek te beperken en zo iedereen de kans te geven boodschappen te doen op de markt.

Bezoekers zullen via duidelijke signalisatie vanop de verschillende randparkings naar de ingangen van de 2 zones geleid worden.

Horeca

Scherpenheuvel-Zichem heeft heel wat horecazaken die vanaf maandag 8 juni de deuren weer kunnen openen. Dit zal zowel onze eigen inwoners als het toerisme ten goede komen.

Waar mogelijk biedt de stad de horecazaken de kans om het terras in de breedte uit te breiden, als zij hiervoor een aanvraag indienen. Hierdoor blijft doorgaand verkeer mogelijk, met uitzondering van de gebruikelijke regeling voor zon- en feestdagen waarin het centrum volledig is afgesloten. Zo bieden we horeca-zaken de mogelijkheid te voldoen aan de strenge voorwaarden die worden gesteld door de hogere overheid en tegelijkertijd de bestaande capaciteit van hun terrassen te behouden.

U heeft van bij de start gehoor gegeven aan onze oproep om lokaal te kopen. Lokale ondernemers zijn dan ook bijzonder creatief geweest om hun klanten te kunnen verder helpen in deze crisis. We hopen dat u ook nu de lokale horeca zullen steunen.

Toerisme en ontspanning

De nationale veiligheidsraad gaf ook groen licht voor uitstappen binnen België. Dit betekent dat bezoekers vanaf 8 juni weer welkom zijn in onze stad.

In Scherpenheuvel kunnen ook de kramen rond de basiliek vanaf 8 juni opnieuw opstarten.

Op het Albertusplein wordt een sanitaire wagen voorzien voor de bezoekers aan de markt en de dagjestoeristen.