Print

Herinrichting speelbos Averbode

In 2005 kocht de stad Scherpenheuvel-Zichem enkele gronden aan in Averbode en in 2006 werd hier het eerste speelbos aangelegd. Na een levensduur van 14 jaar waren de meeste spelelementen versleten en in 2020 werden de twee resterende speeltoestellen verwijderd om de veiligheid te garanderen.

De stad Scherpenheuvel-Zichem en Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw bundelen nu de krachten om van het speelbos in Averbode terug een plek te maken waar iedereen terecht kan voor natuur én spel. In de toekomst zullen kinderen terug heerlijk kunnen ravotten in het speelbos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Help je mee?

Deel dan tot maandag 1 maart je visie op het speelbos met ons! Via een online vragenlijst verzamelen wij al jullie voorkeuren. Deze input wordt dan gebruikt voor de opmaak van een ontwerp. Wil je je steentje bijdragen? Scan dan de QR-code hieronder voor meer info of ga rechtstreeks naar deze link voor de vragenlijst https://forms.gle/uNHSVhr8WGyuAHRv9!

TIMING

Nadat we alle gegevens geanalyseerd hebben, maken we een inrichtingsplan op. In de lente van 2021 starten we met het plaatsen van de spelelementen en tegen de zomer van 2021 verwelkomen we jullie graag in het vernieuwde speelbos!

Wil je graag meer weten? Scan dan de QR-code of mail naar speelgroen@rlnh.be of jeugddienst@scherpenheuvel-zichem.be