Print

Geen zin om aan te schuiven? Vraag je documenten online aan!

Scherpenheuvel-Zichem maakt gebruik van een digitale stempel of ‘IntelliStamp’ die attesten van een wettelijke digitale handtekening voorziet én zijn legale waarde behoudt bij het printen. Deze innovatie betekent zowel voor burgers als ambtenaren een grote uitsparing van tijd en moeite.

Met je E-ID en elektronische kaartlezer ontvang je attesten meteen na aanvraag en kan je ze zelf thuis afdrukken of digitaal doorsturen.

IntelliStamp, wat is dat?

IntelliStamp is een technologie die toelaat beveiligde elektronische documenten af te leveren door er een digitale of hybride stempel op te plaatsen. De IntelliStamp lijkt op een QR-code die op het document geplaatst wordt.

Het gebruiken van de IntelliStamp heeft als resultaat dat documenten niet langer afgedrukt moeten worden om ondertekend te worden. Het betekent ook een besparing in behandelingstijd en -kosten. Daarenboven laat de technologie toe om de aflevering en ondertekening volledig te automatiseren, zodat documenten 24u op 24u, 7 dagen op 7 afgeleverd kunnen worden via onze website.

Hoe werkt het?

De gepatenteerde QR-code bevat (een deel) van de inhoud van het document en andere gegevens die de authenticiteit kan garanderen. Wanneer het document wordt afgedrukt, verschijnt de IntelliStamp eveneens op papier. De QR-code en het referentienummer laten toe om het document online te controleren via verify.intellistampcenter/be of www.scherpenheuvel-zichem.be/intellistamp. Dit laat toe om zowel het digitale document als het afgedrukte exemplaar te controleren op echtheid, geldigheid en fraude.

Documenten

Volgende documenten kan je online opvragen. Je hoeft hiervoor dus niet meer langs te komen in het stadhuis.