Print

1 dag niet: Nationale actie tegen woninginbraak

In ons land zijn er dagelijks gemiddeld 141 woninginbraken. Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan.
Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de zesde keer ‘1dagniet’ georganiseerd. Iedereen bewust maken van het belang van inbraakpreventie is hierbij het belangrijkste doel. De actie wil burgers, buren, ondernemers, scholen, verenigingen… laten nadenken over wat zij zelf kunnen doen om hun huis, straat of buurt veilig te houden. Immers, door eenvoudige ingrepen kunnen we grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken.
In het verleden zijn er al mooie en effectieve preventieve acties op poten gezet. Ook dit jaar roepen we op om hetzelfde te doen!

Wanneer?

Actieweek: 14 – 20 oktober 2019
‘1dagniet’: vrijdag 18 oktober 2019

Wat kan u doen?

Organiseer een actie, zo groot of klein als u dat zelf wenst. Organiseer met je wandel-, loop- of fietsgroepje een extra rondje op de actiedag en wees alert voor ongewone situaties. Je kan de raamposter downloaden en ophangen op een zichtbare plek. Of wat dacht je van een sociale media campagne? Deel de Facebookpagina en volg #1dagnietBE op Twitter. Organiseer een leuke receptie, winterbarbecue of spelletjesavond en leer zo je buren beter kennen. Op die manier kun je bij elkaar een oogje in het zeil houden.

Breng een bezoekje aan de website www.1dagniet.be, waar u heel wat tips, voorbeeldacties en promomateriaal kan terugvinden. En nog belangrijker, post uw actie, hoe klein ze ook is, op de website en laat het ons weten!

Meer info:
preventiedienst, preventiedienst@scherpenheuvel-zichem.be, 013 77 83 59