Print

(Ver)huren

Als u een woning zou willen verhuren of huren, kan u terecht bij het woonloket met al uw vragen. U kan ook terecht bij het woonloket bij huurgeschillen, bijvoorbeeld voor informatie over de rechten van huurders en verhuurders en hulp bij het opstellen van een ingebrekestelling of opzegmogelijkheden van een huurcontract.

Het woonloket kan u onder meer ook informatie verstrekken over het Huurgarantiefonds, het conformiteitsattest voor (huur)woningen, het EPCde Vlaamse huursubsidie, de Vlaamse huurpremie en de vermindering van de onroerende voorheffing voor huurders.

Indien u uw woning wenst te verhuren, zou u kunnen overwegen om te verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor. Het woonloket informeert u graag over wat dit juist inhoudt, wat de voordelen ervan zijn en bij welke verhuurkantoren u hiervoor terecht kan in de regio. 

Om het recht op wonen voor iedereen te garanderen bestaan er sociale huurwoningen. Hierdoor kunnen mensen die een lager inkomen hebben, zich kandidaat stellen voor een goede en kwaliteitsvolle sociale huurwoning en dit tegen een betaalbare huurprijs. Je kan terecht bij het woonloket voor meer informatie over sociaal huren. De woonconsulenten kunnen je ook informeren over het werkingsgebied van verschillende organisaties en welke documenten nodig zijn om toe te voegen bij een inschrijvingsdossier.