Print

Winterweer: wat met mijn afval?

Winterse neerslag en ijzel kunnen de afvalinzameling behoorlijk verstoren. De ophaalwagen probeert overal langs te gaan, maar veiligheid gaat voor! Werd je afval niet ingezameld? Haal het ’s avonds terug binnen en bied het opnieuw aan bij de volgende ophaalronde.

Werd je grijze container niet geledigd omwille van het winterweer en is hij vol? Dan kan je uitzonderlijk de eerstvolgende inzameling een of meerdere extra zakken naast je container plaatsen. Je hoeft dit niet vooraf te melden aan EcoWerf (DifTar). Let er wel op dat elke zak ook in de container past; zo kan de lader je afval wegen. Je betaalt maar voor 1 aanbieding. Opgelet: deze procedure geldt enkel indien bij winterweer het afval om veiligheidsredenen niet werd ingezameld.

Indien er, in samenspraak met je stadsbestuur een extra inzameling georganiseerd wordt, dan zal dit via verschillende kanalen gecommuniceerd worden.

Bevroren container

  • Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je huisvuil of gft aan de container vastvriest. Tips om dit te voorkomen:
  • Plaats bij voorkeur je afval ’s ochtends tegen 07.00 uur buiten, in plaats van de avond voordien. Zo voorkom je dat je afval vastvriest, of dat het minder zichtbaar wordt door sneeuwval.
  • Bewaar je afvalcontainer binnen (bv. in de garage) of op een windluwe plaats.
  • Gebruik bij vriesweer laagjes krantenpapier in de gft-container, laat vochtig keukenafval eerst even drogen.
  • Maak ’s ochtends voor de lediging het afval los met een lang voorwerp.

Het containerpark

Ook het containerpark kan gevolgen ondervinden van winterse buien. Ligt er veel sneeuw op de baan? Dan bestaat de kans dat ook het containerpark niet vlot bereikbaar is. Stel je bezoek uit of neem vooraf contact op met EcoWerf (www.ecowerf.be of 0800/97 0 97) om zeker te zijn dat het containerpark bereikbaar is.

Op www.ecowerf.be vind je de recentste informatie over de afvalinzameling en het containerpark. Wens je een mailtje te ontvangen bij gewijzigde afvalinzamelingen? Registreer je dan via het digitale loket ‘Mijn EcoWerf’.