Print

Naar goede gewoonte organiseren we ook dit jaar onze kerststallentocht. Van 12 december tot 4 januari kan je in bubbel op coronavriendelijke wijze de straten van Scherpenheuvel afschuimen en met je favoriete knuffelcontact op zoek gaan naar de mooiste kerststal en te genieten van winterse gezelligheid.

Start

De tocht start aan de levensgrote kerststal aan de basiliek.

Route 

Je kan de kerststallen op 3 manieren ontdekken. Voor ieder wat wils dus!

Optie 1: Ga naar het beginpunt en scan daar de QR-code die je naar de volgende kerststal leidt. Aan kerststal nummer 2 vind je opnieuw een code, en ga zo maar verder. Je hebt dus geen kaart nodig.

Optie 2: Scan de QR-code hiernaast voor de link naar de overzichtskaart en ontdek met je smartphone  in de hand alle kerststallen langs de route. Je hoeft niet telkens een nieuwe code te scannen.

Optie 3: Heb je geen smartphone of heb je liever een kaartje op papier?
Spring even binnen bij de dienst toerisme of open deze link en druk de routebeschrijving af. 

Tijdscapsule

In de grote kerststal aan de basiliek kunnen de deelnemers een wens, een tekst, een gedicht,… noteren in een gastenboek. Kinderen krijgen de kans om te tekenen op een groot doek. Hiermee creëren we een soort tijdscapsule, gevuld met gedachten en gevoelens van het moment. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, kunnen onze inwoners het boek inkijken en het gezamenlijke kunstwerk van de kinderen bewonderen.