Print

Happy Hageland, zappen door de streek

De gratis Happy Hageland app biedt zowel functies gericht op inwoners als op toeristen.
Omdat de app werkt via geolocatie, kan de gebruiker er lokale info terugvinden van zijn Hagelandse thuisgemeente óf de Hagelandse gemeente waar hij zich op dat moment bevindt.
Inwoners kunnen het lokale nieuws lezen, de gegevens van gemeentediensten raadplegen, hun favoriete lokale handelaars en verenigingen volgen,...  Ook toeristen hebben met deze app het Hageland in hun broekzak: er zijn wandel- en fietsroutes in te vinden, er kan een b&b of gezellig restaurant gezocht worden, de QR-code lezer kan bezoekers meer uitleg bieden over toeristische bezienswaardigheden,…

Ben je verbonden met een lokale onderneming? Voeg je zaak gratis toe op de Happy Hageland app en word gevonden in het Hageland. Hulp nodig met registreren? Bekijk dan de video met het stappenplan.

 

 

         

 

Over Happy Hageland

De Happy Hageland app is een initiatief van LEADER-werking Hageland+ vzw, in samenwerking met de 20 Hagelandse gemeenten en met steun van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Aansluitend bij de LEADER-missie van plattelandsontwikkeling, ondersteunt de app de kleine steden en plattelandsgemeenten van de Hagelandse regio, om niet achter te blijven in de toenemende digitalisering.

Je leest op happyhageland.be meer over het ontstaan van het project, de missie van LEADER-werking Hageland+ en hoe de app deze versterkt.

Het project Hageland Digitaal

Woorden als Smart Cities en City Marketing zijn termen die de afgelopen jaren steeds meer opduiken. De toenemende digitalisering is een niet te stoppen ontwikkeling waarin ook kleinere steden en plattelandsgemeenten niet mogen achterblijven. Consumenten zijn bovendien steeds digitaler, hebben meer keuze dan ooit tevoren en verwachten info via verschillende kanalen te vinden. De overheid, ondernemers,... moeten mee in dit digitaal verhaal om tegemoet te komen aan deze evolutie.
 
De 20 Hagelandse gemeentebesturen beslisten in 2016 dan ook om in te stappen in het LEADER Hageland+ project “Hageland digitaal”.  Met dit innoverende plattelandsproject wil LEADER deze regio en haar gemeenten digitaal omvatten, ondersteunen en in de kijker zetten via één handige app genaamd “hAPPy Hageland”.  Het bovenlokaal, gezamenlijk initiatief krijgt cofinanciering van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.