Coronavirus

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

COVID-19: Overlegcomité doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels (11.01.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 8 januari 2021 via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Daarbij heeft het Overlegcomité beslist de bestaande regels te bevestigen.

Meer info

Nieuwjaarzingen en driekoningenzingen niet toegelaten in Scherpenheuvel-Zichem

nieuwjaarzingen

Dit jaar gaan het traditionele nieuwjaarzingen en driekoningenzingen niet door in Scherpenheuvel-Zichem.

Elk jaar trekken vele kinderen er op uit om te zingen aan de voordeuren. Op sommige plaatsen, zoals het centrum van  Scherpenheuvel, kan het erg druk worden. De huidige besmettingscijfers laten het niet toe om deze activiteiten te laten doorgaan. 

We danken je voor je begrip en hopen dat we volgend jaar voor 2 kunnen zingen! 

Meer info

Vergezellen van dieren op oudejaar (21.12.2020)

Coronavirus

Inwoners van Scherpenheuvel-Zichem die in de nacht van 31 december op 1 januari  hun dieren willen vergezellen in de stal of weide, kunnen een attest bekomen om zich naar daar te verplaatsen. Je kan dit attest afhalen aan het onthaal van het stadhuis. Ter plaatse kan je de nodige gegevens invullen en het attest ondertekenen.

Staat je dier in onze stad op stal, maar woon je in een andere gemeente, dan moet je dit attest aanvragen in jouw gemeente.

Meer info

Eindejaarsperiode

fijne feesten

Dit jaar vieren we kerst en nieuwjaar helemaal anders. Maar laten we ook tijdens de feestdagen de regels volgen. Allemaal samen! We zetten de aandachtspunten nog eens op een rijtje.

Meer info

COVID-19: Overlegcomité beslist geen versoepeling, maar strengere reisregels en strikte controle telewerk (18.12.2020)

Coronavirus

Het Overlegcomité heeft op 18.12.2020 de coronasituatie in ons land besproken. Na een belangrijke daling van de voorbije acht weken, is de neergang van de cijfers stilgevallen. Daarom heeft het Overlegcomité beslist dat er geen versoepeling van de geldende maatregelen mogelijk is. Wel komen er bijkomende maatregelen en een strengere controle van de bestaande regels.
Welke beslissingen nam het Overlegcomité?

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem belt

telefoongesprek

Stad en OCMW Scherpenheuvel-Zichem organiseren deze winter opnieuw een opbelactie in de strijd tegen vereenzaming van kwetsbare personen, net zoals tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. Medewerkers van de stad en het OCMW bellen de komende maanden alle thuiswonende inwoners van 65 jaar en ouder én alle gebruikers van het OCMW op voor een gesprek.

Meer info

Opnieuw kramen met niet-essentiële producten toegelaten op de markt (30.11.2020)

Markt Scherpenheuvel

Op de wekelijkse markten in Averbode en Scherpenheuvel zijn vanaf 1 december terug kramen toegelaten die niet-essentiële goederen aanbieden. Daardoor zal de zaterdagmarkt in Scherpenheuvel opnieuw doorgaan op de vertrouwde locatie, de Noorder- en Zuidervest.

Wil je op zaterdagvoormiddag je boodschappen doen bij de lokale winkeliers in Scherpenheuvel? Prima! Je kan je wagen parkeren op de Noorder- en Zuidervest tot 12 uur.

Meer info

Hoe kan je als vereniging veilig een occasionele verkoop organiseren?

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de occasionele verkoop door verenigingen. Hier vind je een verduidelijking van deze maatregel.

Meer info

Politiebesluit gouverneur (04.11.2020)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de mond(neus)maskerplicht, deur-aan-deur-activiteiten en de occasionele verkoop door verenigingen in het kader van de bestrijding van het coronavirus.

Meer info

Start 2de bedeling mondneusmaskers (12.10.2020)

mondmasker

Na de huis-aan-huis bedeling in juni, bezorgt het stadsbestuur gratis een tweede herbruikbaar stoffen mondneusmasker aan de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem. Vanaf dinsdag 3 november kunnen inwoners vanaf 12 jaar hun exemplaar afhalen aan het onthaal in het stadhuis.

Meer info

Pagina's