Coronavirus

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Uitbraak coronavirus op Chirokamp

Coronavirus

De coronacijfers stegen in de afgelopen week enorm in onze stad. Dit is grotendeels te verklaren door een uitbraak van het coronavirus tijdens het kamp van Chiro De Keten Testelt.

Meer info

Vaccinatie voor jongeren en tweede kansen

Hoe zit het met je uitnodiging en vaccinatie? Wat als je toch een vaccin wil nadat je eerst weigerde?

Meer info

Tweede kans op vaccinatie

Ben jij niet ingegaan op je eerste uitnodiging voor vaccinatie en wil je graag een tweede kans?

Meer info

Wil je reizen binnen de EU?

Coronavirus

Bewijs dat je Covid Safe bent met een COVID-certificaat. Vraag tijdig je PCR-test aan, als je die nodig hebt.

Meer info

Aanpassing mondmaskerplicht

Door de verbeterde corona-situatie in ons land, is het mogelijk de mondmaskerplicht in onze stad te versoepelen vanaf 1 juli.

Meer info

Overlegcomité 18.06.2021 - Volgende fase van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 18.06.2021 in het Overlegcomité beslist om op 27.06.2021 de volgende stap van het Zomerplan te activeren.

Meer info

Politiebesluit gouverneur (09.06.2021)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de mond(neus)maskerplicht, deur-aan-deur-activiteiten en de occasionele verkoop door verenigingen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De gouverneur heft dit besluit op vanaf 09.06.2021.

Meer info

Overlegcomité 04.06.2021 - Vrij en veilig reizen tijdens de zomer en fase 1 van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 04.06.2021 in het Overlegcomité de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.

Meer info

Covid-19 - Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven (12.05.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei 2021 in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem maakt zich op voor de heropening van de horeca

Kraampjes

Vanaf zaterdag 8 mei kunnen de terrassen van de horecazaken weer open, ook in Scherpenheuvel-Zichem! De horeca-uitbaters en de stad zijn zich al volop aan het voorbereiden om er een succesvolle heropstart van te maken. Het centrum van Scherpenheuvel wordt op zon- en feestdagen verkeersvrij gemaakt. Er komen mobiele camera's om de drukte te monitoren en bij te sturen waar nodig. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht van 8 uur tot 22 uur in en rond de site van de basiliek. 

Meer info

Pagina's