VOLZET Gezinswandeling: op stap met oude volksverhalen in de bossen van Averbode

Vliegje

De merodebossen doen ons denken aan prachtige landschappen, weelderige bossen en uitzonderlijke natuur, maar ze waren ook een inspiratiebron voor vele oude volksverhalen. Bij het vallen van de avond lijkt het stil en rustig, maar niets is minder waar. Er zijn dwaallichtjes die de vennen verlichten, alvermannetjes die s’ nachts uit hun hol komen, een spookkoets die over de zandgrond rijdt of ...

De merodebossen doen ons denken aan prachtige landschappen, weelderige bossen en uitzonderlijke natuur, maar ze waren ook een inspiratiebron voor vele oude volksverhalen.
Bij het vallen van de avond lijkt het stil en rustig, maar niets is minder waar. Er zijn dwaallichtjes die de vennen verlichten, alvermannetjes die s’ nachts uit hun hol komen, een spookkoets die over de zandgrond rijdt of Kludde, een plaaggeest, die steeds op de loer ligt.
Wij voorzien drie sfeervolle fakkeltochten door de bossen van Averbode. Onderweg komen we vertellers tegen die ons meer vertellen over al deze fantasiefiguren. Afsluiten doen we met een warm drankje en een streepje muziek.
De wandeling brengt je naar de tijd dat onze voorouders nog aan het vuur verhalen vertelden.

Praktische info: zaterdag 23 februari 2019
De gezinswandeling begint om 18 u en duurt tot +- 19u30 (voor kinderen van 6 tot 12 jaar)
Er zijn twee wandelingen voor volwassenen: start om 19u tot 20u30, start om 20u tot 21u30.
Startplaats: parking 1, naast “Het Moment”, Herseltsebaan , Averbode
Toegang: 4 € p.p. (inclusief een drankje)
Reserveren is noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt: via cultuurdienst@scherpenheuvel-zichem.be of 013 35 24 80. Vermeld steeds het startuur van de wandeling waarvoor u wil reserveren.

Tussen 15 februari en 3 maart 2019 vindt het VERHALENFESTIVAL De Merode plaats in zes gemeenten van de Merode: in Westerlo, Herselt, Diest, Aarschot, Tessenderlo en Scherpenheuvel-Zichem.
Een overzicht van het hele programma vind je op www.demerodeonline.be/verhalenfestival

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Het Moment
Abdijstraat 1, 3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 4.0 Basistarief: 4,00 €
Reservatie