Fietseling 2017

Op 13 augustus is er de 29ste editie van de “Fietseling”, dé recreatieve fietshappening bij uitstek van het Hageland en de Zuiderkempen. In de vijf organiserende gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Diest, Herselt en Scherpenheuvel-Zichem kan je komen meefietsen op verschillende afgepijlde routes: eentje van 100 km, twee van 60 km, twee van 40 km en meerdere van 20 km. Er zijn ook enkele routes ...

Op 13 augustus is er de 29ste editie van de “Fietseling”, dé recreatieve fietshappening bij uitstek van het Hageland en de Zuiderkempen.

In de vijf organiserende gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Diest, Herselt en Scherpenheuvel-Zichem kan je komen meefietsen op verschillende afgepijlde routes: eentje van 100 km, twee van 60 km, twee van 40 km en meerdere van 20 km. Er zijn ook enkele routes van 10 km speciaal voor de kids!
De routes maken vrijwel uitsluitend gebruik van rustige fietswegen die zich een weg banen doorheen het natuurrijke overgangsgebied tussen Kempen en Hageland.
Mountainbikers starten dit jaar in Aarschot.

Inschrijven en starten in Scherpenheuvel-Zichem doe je aan De Keyt in Messelbroek.
Routes: ± 10 km / 20 km / 40 km / 60 km / 100 km: vertrek vanaf 7u - aankomst tot 18u

Een deel van het inschrijvingsgeld wordt geschonken aan Het Hartteam

Animatie:
8u15: Begeleide groepsstart ‘Carl Berteele and friends’ voor de 100 km (gemiddelde snelheid ± 28 km/u) met begeleiding van wegkapiteins, motards, politie en ziekenwagen.
Doorlopend: Fietselingterras, muziek, springkastelen, fotostand
Namiddag: Kindergrime, circusanimatie, ballonnenclown, live karikaturen
15u en 17u: Optreden Les Tousred

Beleef De Maagdentoren onderweg:
Ontvangst door de Heer en Vrouwe van Zichem, met mogelijkheid tot geleid bezoek. Doorlopend springkasteel, drank- en eetstand.

Opgelet!
- Enkel de deelnemers die een polsbandje hebben, zijn verzekerd door de organisatie. Schrijf dus ook je kinderen die gratis mogen meefietsen in zodat ook zij hun polsbandje hebben.


Meer informatie over de verschillende fietsroutes, het volledige animatieprogramma en alle andere praktische weetjes vind je op www.fietseling.org.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
De Keyt
Kerkendijk 4, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Sportdienst Scherpenheuvel-Zichem
Prijs
€ 4.0 Basistarief: 4,00 €; 10 km - 20 km – 40 km – 60 km – MTB (Aarschot): 4,00 €; 100 km (incl. 2 bevoorradingen onderweg inbegrepen): 5,00 €; min 12 jaar: 0,00 €
Contact