Bezoek windmolenpark Bekkevoort + Transitie Scherpenheuvel-Zichem

Maak in Assent van dichtbij kennis met een moderne windturbine! De gigantische molen zelf is niet toegankelijk, maar een deskundige wijst je alle details aan waar windenergie wordt omgezet in elektriciteit. Daarna keren we terug naar Scherpenheuvel waar we kennismaken met de Transitie Scherpenheuvel-Zichem vzw. Zij willen een energie-coöperatie oprichten. Maak in Assent van dichtbij kennis met ...

Maak in Assent van dichtbij kennis met een moderne windturbine! De gigantische molen zelf is niet toegankelijk, maar een deskundige wijst je alle details aan waar windenergie wordt omgezet in elektriciteit. Daarna keren we terug naar Scherpenheuvel waar we kennismaken met de Transitie Scherpenheuvel-Zichem vzw. Zij willen een energie-coöperatie oprichten.

Maak in Assent van dichtbij kennis met een moderne windturbine! De gigantische molen zelf is niet toegankelijk, maar een deskundige wijst je alle details aan waar windenergie wordt omgezet in elektriciteit. Hoeveel wekt zo'n turbine op? Hoe past ze zich aan aan de wind?  En hoe wordt de stroom getransporteerd? We zoomen ook in op de maatschappelijke voor- en nadelen van windenergie, en het samenspel van overheden en de energiesector. Daarna keren we terug naar Scherpenheuvel waar we kennismaken met Transitie Scherpenheuvel-Zichem vzw. Zij willen een energie-coöperatie oprichten.

Georganiseerd door Altijd geslaagd Noord-Hageland, Transitieproject Scherpenheuvel-Zichem

Waar
GC den Egger
A. Nihoulstraat 74 , 3270 Scherpenheuvel
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Vormingplus Oost-Brabant
Prijs
€ 5.0 Basistarief: 5.00€
Reservatie
Sign Up
info@vormingplusob.be
Telefoon: 016/525900
Thema
Milieu en natuur