Print

Ga voor 10.000 stappen

Samen bouwen we aan buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar zijn we alvast mee gestart, met de campagne ‘10.000 stappen: Elke stap telt!’

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee met het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in je buurt. In elke deelgemeente tonen centrale wegwijzers aan dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Op andere plekken moedigen we je dan weer aan een korte wandeling te doen, te voet te gaan in plaats van met de auto of te kiezen voor de trap en niet voor de lift. 

De komende 4 jaar zetten we nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Haal je gratis raamaffiche

Je kan ook zelf aandacht vragen voor een zorgzame buurt met onze leuke raamaffiches, die je kan afhalen in het stadhuis of den egger. Ontdek ze allemaal hieronder.

Neem vijf affiches mee: hang eentje achter je eigen raam aan de straatkant en spoor je linker-, rechter-, over-, achter-, onder- en bovenbuur aan om hetzelfde te doen. Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt.

Elke stap telt, ook in Scherpenheuvel-Zichem!

Volg de Facebookpagina van Scherpenheuvel-Zichem en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden.